CRAIG MARSHALL – TURNAROUND

De Texaanse singer-songwriter Craig Marshall uit Austin begon in 1991 als 19-jarige jongeman aan zijn muzikale loopbaan als frontman van de rock- en countryformatie ‘The Delta Rays’ en van de jazz- en swingband ‘The Lucky Strikes’. In 2002 verscheen zijn eerste album als soloartiest onder de titel “Popular Crimes” waarna nog vijf andere platen volgden met “After All” in 2015 als laatste realisatie.

In zijn solowerk specialiseerde Craig Marshall zich in het creëren van country- en Americana-nummers en dat is dan ook wat we nu krijgen aangeboden op zijn meest recente album “Turnaround” dat in Austin, Texas werd opgenomen. Dat gebeurde met de hulp van een hele serie lokale muzikanten waarvan de bekendste snarenvirtuoos Patterson Barrett, toetsenist Derek Morris en gitaristen Roger Sollenberger en Steve Novelli zijn.

In de stijl van zijn muzikale voorbeelden Neil Young, Brian Wilson, Roy Orbison en Willie Nelson is Craig Marshall een echter verhalenverteller in zijn liedjes. Op dit nieuwe album doet hij dat o.a. in countryballads als “As Far As I Can Tell”, “Hard Days” (zie video) en “The Only Thing I Have To Do”. Bij die twee laatste songs willen we de vrouwelijke harmony vocals van Betty Soo vermelden; harmonieuze samenzang die we later ook nog eens terug aangeboden krijgen in de nummers “Hide And Seek” en “Last In Line”.

Andere vrouwelijke harmony vocals zijn er van Juliana Sheffield in “”As Far As I Can Tell” en er is mannelijke vocale support van Jeremy Fowler in openingstrack “Before The Days Have Gone”, “Leaving Behind” en “With Any Luck”. In country-tearjerker “Nobody Told Me” kunnen we horen hoe Roy Orbison’s stijl hem beïnvloed heeft bij het creëren van deze song.

De inspiratie voor zijn songteksten zoekt Craig Marshall in het gewone leven en in de liefde waar hij dag in dag uit persoonlijk deel van uitmaakt. Dat hij die ervaringen op een heel professionele wijze in mooie liedjes kan omzetten, kunnen we eigenlijk horen in elke van de elf tracks op dit nieuwe album “Turnaround”.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Big Ticket Records

video